måndag 28 december 2009

Året som gått 2

April
April kom med våren.
Detta var månaden med utflykter, grillning och kubbspel.
Den första cykelturen gick förbi Kagakyrka, Bergs slussar och tillbaka hem igen. Underbart väder!Nästa cykeltur gick förbi en annan vacker kyrka, Landeryds kyrka, och ut till Sturefors slott.
Det var på den här turen jag träffade och började samspråka med kvinnan som var uppvuxen på slottet.April var också månaden då jag invigde mitt trangiakök. Det blev köttfärssås och speghetti ute i underbara Tinnerö eklandskap ackompanjerat av fåglarna vid Rosenkällasjön.April var också månaden då körbärsträden började blomma, grillen kom fram och jag tog examen!Maj
Från och med maj jobbade jag nere i Skåne och var därmed inkvarterad i familjens källarrum.
Maj bjöd på en del utflykter, både med bil, cykel och flygplan.
Med cykel bar det av längst med strandkanten förbi Björkhagen och ut mot Magnarp innan cykeln styrdes hemåt igen.Tillsammans med mor och mormor tog vi bilen ut till Grevie backar för att titta på backsipporna, något utblommade dock... men en underbar dag!Med flyget for jag och min mor till Island för en långweekend. Hyrde bil och såg en massa vackert när vi körde runt på den relativt öde ön. Fotograferade en hel del, badade i varma källor, åt gott och hade det allmänt skönt.Äppelträden blommade i trädgården.Hade en mysig kväll hemma hos mormor och morfar, med "Så ska det låta" och uppvisning av diverse grejer; mormors föräldrars fotoalbum, näverskrin som morfar gjort för 60 år sedan (!).
Bilden på morfar med sina näveraskar visade sig sedan vara den sista bilden jag skulle ta av honom...Juni
Tog med mina nya sommarkollegor, som kom från olika delar av vårt avlånga land, på utflykt i närområdet. Bland annat till Kullaberg och Nimis, lite shopping på Höganäs Keramik outlet...Jag och U tog flyget till Berlin över en helg för att hälsa på nygifta K och G. Underbart väder. Trevligt sällskap och en trevlig stad. Gillas!


 
Köpte Gore-tex-ställ till mc:n och var ute en del med "mina nya kompisar" här hemma, S och M. De är egentligen inte "nya" på något ätt utan det är mer det att de från början var min brors kompisar. Men nu när jag var hemma hela sommaren och eftersom de båda övningskörde för sina mc-kort med min far så har vi börjat umgås också. :)  På bilden syns coola S på sin plasträser!Midsommar inträffade också, som det brukar :), under juni månad.
Högtiden firades i Östergötland tillsammans med Å och S. Lugnt, trevligt och som vanligt alldeles för mycket mat... Såklart grillade vi också :)Som belöning för avklarad examen beställde jag ett nytt objektiv till kameran, ett 100mm/2.8 macro, som kom med posten. Najs!


Fotsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...s