torsdag 3 december 2009

Tavlor

Jag gillar tavelväggar.
Ni vet när man sätter upp flera tavlor tillsammans som en klump liksom.


Foto: via GoogleBildsök


Hur får man då det att se snyggt ut istället för plottrigt?

I en artikel på expressen.se (publicerad 080303) kan man läsa följande:
1. Inga regler. Det är väldigt individuellt hur man vill hänga sina tavlor och det finns inga givna regler. Man gör som man vill, vilket är bra. Ett kollage av etsningar och litografier på en begränsad yta av väggen är exempel på helt fritt tänkande som kan bli väldigt dekorativt.
2. Tom ram. En annan kul idé är att hänga upp en riktigt stor tom ram på väggen och sen hänga mindre inramade tavlor innanför ramen, det håller ihop konsten på ett fint sätt.
3. Samma färgskala. Personligen tycker jag om när tavlorna i ett rum är lika i färg och form och det ska inte vara för många.
4. Enkla ramar. Förr var det väldigt mycket guld och krusiduller, nu är ramarna mycket enklare och rakare. Ibland tar man till och med bort ramen och hänger duken direkt på väggen. På Auktionsverket tar vi ibland upp en färg ur tavlans motiv och målar ett parti av den vita väggen runt tavlan vilket är mycket effektfullt.

Ramia-gruppen har sammanställt en pdf-fil med matnyttig fakta kring tavelhängning. Klicka på loggan för att komma till pdf-filen.

IcaKuriren har en kort, informativ och överskådlig film man kan titta på. Gå gärna in och kika där.


Nu vet ni allt om tavelhängning :)

Hur ser det ut hemma hos er? Har ni någon tavelvägg?
Och tror ni att sättet att hänga tavlor på är en modegrej just nu eller är det något som kommer bestå?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...s