fredag 27 november 2009

Den enes skrot...

... kan bli den andres guldkorn :)

Denna mojäng hittade jag i vårt grovsoprum en dag när jag skulle källsortera.
Till en början hade jag ingen aning om vad det var för något, men "räddade" den från den stora stygga sopbilen eftersom jag tyckte den var charmig.
Den var lite allmänt smutsig och hade en del målarfärgsstänk på sig, men det var enkelt fixat.

Senare har jag, med hjälp från vänner och bekanta, kommit fram till att det är en mojäng som satt inne hos pigan förr i tiden. Siffrorna trillar ner och syns i rutan (nu är alla nedfällda) och indikerar att någon i rum nummer X vill ha assistans. På ovansidan stack 5 sladdstumpar ut, väldigt gamla sladdar... Så jag antar att man aktiverade mojängen med någon slags ringklocka, telefonsignal eller liknande.
PS: I våras cyklade jag ut till ett slott som ligger utanför stan här där jag bor. När jag satt i slottsparken och hade lite picnic kom en tjej förbi. Vi började pratar med varandra och det visade sig att hon var uppvuxen på slottet. Numera var det hennes bror som bodde där.
Hon berättade att det spökade på slottet. De trodde att det var en gammal betjänt som spökade. Hur som helst så berättade hon att de hade en likadan mojäng nere i källaren. Varje gång som alla siffrorna var nedfällda hade någonting inträffat; vattenläckage, brand etc. De trodde att det var betjänten som ville varna dem för att det vara fara i faggorna.

Tror ni att de döda kan kontakta oss?

1 kommentar:

Sofia i den lilla världen sa...

Vilken bra anekdot! Mera sånt här i livet.

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...s