lördag 14 november 2009

Månadsmagasin

Magasin - som i månadstidningar med glossiga framsidor och intressanta reportage läser jag helst i pappersformat. Det är något visst med att kunna bläddra sig igenom sidorna, känna glossigheten med fingrarna och att kunna se helheten liksom. Svårt att förklara, men jag tror ändå att det är en del av er som känner igen sig.

Förut fanns det en sida där man kunde läsa utvalda magasin på nätet. Mycket fiffigt.
Inte riktigt samma sak som att faktiskt ha tidningen i handen men bättre än ingenting!
Tyvärr tycks inte sidan fungera längre :(
Men idag hittade jag en ny, för mig, tidning som man kan läsa online Kloka hem.

Foto: skärmdump från http://klokahem.nu

För övrigt så håller jag på att rensa bland mina gamla tidningar. Insåg att jag hade inredningstidningar sparade sedan urminnes tider och som genomgått både en och två flyttar...
Hur galet är inte det?

Jag hade förut tidsskriftssamlare för varje månad där jag sparade gamla inredningsmagasin från flera år tillbaka. I och med min nya bokhylla så är utrymmet mer begränsat än förut, och som sagt - hur aktuellt är det egentligen med trender från artonhundrafrösihjäl?

Så jag har anammat Chez Larssons filosofi angående förvaring och organisering av magasin; riv ut det som intresserar och inspirerar och spara i en (eller flera) pärmar. Släng resten.
Faktum är att det visat sig att det är ganska lite i varje tidning som är värt att spara på!

Jag är inte helt klar med mitt rensa-magasin-projekt ännu. Har kommit fram till november, så jag har alltså två månader kvar att gå igenom.
Än så länge är jag uppe i två pärmar med generella urklipp (typ hemma-hos-reportage) samt en pärm med mer specifika grejjer (såsom blommor, jul, dukning, fakta, shopping).

Genom att göra denna utrensning har jag också kommit fram till vilka tidningar som har mest intressant innehåll utifrån mina intressen.

Så börja ni med - rensa, riv ut å släng. Det är riktigt befriande! :)

Foto: via Google bildsök

1 kommentar:

johannalainen sa...

Det kanske vore nåt för alla mattidningar som jag tagit över från mamma. Hur troligt är det egentligen att jag kommer ställa mig nån dag och göra revbensspjäll?

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...s