måndag 4 januari 2010

Året som gått 4

Oktober
Åkte hem till Skåne för att fira min födelsedag på den egentliga dagen, tillsammans med familj och släktingar. Fixade till en underbart god smörgåstårta tillsammans med min kära mor. Tårtan till kaffet blev minst lika god.Passade på att föreviga den ännu blomstrande trädgården när jag var hemma.Tänkte ju leta reda på min gamla medaljsköld och tillhörande simmärken etc. men hade ingen större framgång på den fronten. Hittade dock en del andra roliga saker i gömmorna :)


På uppsatsfronten gick det trögare och trögare då företaget jag skriver för strulade med inloggningar etc.
Roade mig istället med att bland annat promenera ute i vackra Tinnerö eklandskap, här en underbar dag tillsammans med härliga E.November
Fortfarande trögt på uppsatsfronten och frustrationen var ett faktum… Mörkret började göra sig alltmer påträngande och de kala träden gjorde inte direkt susen för humöret…
Så vad passar då bättre än en spela-spel-och-dricka-drinkar-kväll? :)
Till Es förtret upptäckte vi att man inte ska använda gräddbaserad Amarula när man ska blanda till en ”Snowball” – det skär sig och ser inte direkt aptitligt ut… I övrigt en lyckad kväll!

 

Alla helgona helgen inträffade också i november och många kom till kyrkogården för att tända ett ljus för sina nära och kära. Promenerade ”Vinterljus”-slingan tillsammans med J och hade en trevlig kväll i det upplysta Linköping. Dock lite kallt för att orka stå och mecka med kamerans inställningar alltför länge…

 

December
Äntligen fick jag ordning på alla inlogg och annat som krävdes för utförandet av min studie till uppsatsen! Nu hade jag ju dock fullt upp med mina distanskurser, men efter jul kommer det bli värsta rycket med skrivandet! :)

Julpyntade lägenheten redan till 1a advent och njöt av stjärnor, kulor, röda tomtar, varm glögg och tända ljus.Tog en tripp till storstan och hälsade på familjen T och deras söta O. Hann också med att träffa min gamla kollega S som numera göra karriär i stora stan! Härliga dagar tillsammans med härliga människor. Balsam för själen!Beställde julklapp till mig själv och ägnade tid åt paketinslagning, julgodistillverkning och annat julstök innan avfärd mot Skåne. Väl hemma var det eld i brasan, julbord och klä granen som gällde innan det var dags för den stora dagen som firades tillsammans med kusiner och andra släktingar.
Här lägger far den sista touchen på granen :)Stannade hemma ungefär en vecka och hade lånat en negativscanner av bästa G. Så dagarna efter jul ägnades åt att umgås med vänner och bekanta samt att scanna in gamla bilder. En hel del återstår att scanna... :)
Här två bilder från min tid som au-pair. Någon som känner igen motiven? I julklapp till föräldrarna köpte jag och min bror en enklare variant av negativscanner. Så mor har också suttit och scannat in en del bilder. Hon håller än så länge på med deras uppsjö av diabilder. Finns också en hel del kvar... :)
Här en bild på mig som liten en solig sommardag i båten.Nyåret firades in här hemma i Linköping hemma hos min goda vän Å som jag var i Italien med i somras och som bor nästgårds - vilket är riktigt skönt när man ska gå hem på kvällen! :)
Gick först och handlade i det vackra vädret och lagade sedan en smarrig 3-rätters med bruchetta, potatisgratäng och rödvinssås till köttet... Eller tja, det var egentligen en 3-rätters. Men vi orkade inte riktigt med efterrätten. Så dagen efter intogs marängsvissen! :)


2 kommentarer:

johannalainen sa...

Åh! Du har inte lust att skicka några bilder från promenaden? Jag gjorde samma sak i förrgår - försökte fota i kallt väder, denna gång i -10. Svor och hade mig och inte fick jag till vitbalansen heller. Ska inte köpa den kameran kan jag säga.

Fin bild på karusellen. Monmartre är trevligt =)

Point and shoot-bloggerskan sa...

Minus 10 låter kallt, väldigt kallt. Ffa om man ska hålla i kalla apparater...
Montmartre är trevligt. Karusellen är från den staden men dock inte den platsen. :)

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...s